Mobbning på skolor och i sociala medier är vardag för många

Ett bra självförtroende är en väldigt bra egenskap som många får jobba länge på. Att bygga det utifrån ingenting kräver sin utmaning.

Duger jag? Räcker jag till? Det är frågor som har cirkulerat i mitt huvud under större delen av mitt liv. När man inte känner sig ”bra nog” är det inte lätt att bygga en bra självkänsla.

Jag har alltid trott att jag aldrig skulle lyckas. Därför har jag satt oerhört höga krav på mig själv. En stor låga väcktes inom mig och istället för att fortsätta brytas ner, tänkte jag visa omvärlden att jag kan lyckas.

Jag skall ta mig till toppen. Inte genom att trampa på andra utan istället genom att att ta med mig andra på vägen.

Jag har en brinnande eld inom mig som vill så mycket. Jag vill förändra världen, jag vill ge hopp till de som inte känner någon låga, jag vill ge hopp till människor som möter samma öde som jag gjorde. Jag vill vara där och berätta för dem att det kan bli bra, vägen dit är bara lite längre.

Samhället debatterar ofta om att vi ska hjälpa de svaga och att vi har en bra välfärd i Sverige. Men denna välfärd missar barn och vuxna som far illa och allt för många väljer att ta sitt eget liv för att ingen finns där.

Jag gick i mellanstadiet när jag inte såg någon utväg och trodde att livet inte var värt att leva för en sån som mig. I dag är jag så oerhört tacksam för att jag hittade mod att leva. I dag är jag en lyckligare person och jag lyckas bättre och bättre för varje dag som går.

Totalt tog 1 531 personer livet av sig under 2014, det är ett liv för mycket. 49 stycken av dessa barn och ungdomar var bara 10-19 år gamla. Det är en siffra på en åldersgrupp som bör gör ont i alla som läser det. De har hela livet framför sig. Det skall inte finnas en enda person som tar livet av sig, ingen!

Dagens ungdomar har det tufft. Det är inte bara hemma det kan vara svårt. Mobbning på både skolor och sociala medier är en vardag för allt för många. En kombination av dessa kan vara förödande. Jag försöker varje dag att lära mina barn, andras barn och vuxna rätt och fel, både i det verkliga livet och på sociala medier. För vi får inte glömma att våra barn lever minst lika mycket på de sociala medierna som vi gör i verkligheten. Och vi får inte missa något oavsett vart vi befinner oss.

Människor är duktiga på att hålla saker hemliga, tro mig jag vet.

Tillsammans kan vi göra skillnad, tillsammans kan vi lära våra barn vad som är rätt och fel. Och tillsammans kan vi sluta blunda för människor som far illa.

Vänd aldrig ryggen till, aldrig någonsin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s