Ge aldrig upp!

I skolan fick jag för mig att allt inte stod rätt till. Jag var ung och jag hade inga speciella drömmar eller förväntningar på livet. Jag berättade eller visade inget till någon. Jag försökte bara vara mitt vanliga jag så att ingen skulle få veta.

Jag började tänka mycket på mitt förflutna och undrade, precis som alla andra, ”varför jag?”.

Studentskrivningarna närmade sig och prestationsångesten blev skyhög, jag visste att jag MÅSTE klara skrivningarna, eftersom alla andra gjorde det.

Sedan kom hösten och jag orkade varken träffa kompisar eller bry mig om skolan. Jag vakade på nätterna, hade svårt att sova och hade jag tur så sov jag några få timmar.

Jag pratade med någon enstaka kompis om hur jag kände mig men var väldigt duktig på att sticka huvudet i sanden. Jag gick motvilligt men frivilligt till en terapeut och där konstaterades det att jag hade symptom på depression och jag fick lite medicin utskriven. Mina tankar kretsade kring om terapi vore bra för mig så att jag kunde bearbeta  känslan av att inte räcka till och mobbningen.

Till psykologen gick jag utan att någon visste, min mamma visste i och för sig att jag varit där någon gång men jag sa att det inte var något för mig.

Jag tänkte hela tiden att livet går vidare och du klarar det här utan att någon behöver prata dig tillrätta. Jag hade självklart fel och jag hamnade till sist många, många år senare i stolen igen. Nu ligger känslan och allt vad det innebar  bakom mig och jag kan nu sikta in mig på nya möjligheter och drömmar, såsom alla i ungdomsåren borde få. Jag är tillbaka, kanske inte som mitt gamla jag men som en ny människa.

Nu är detta några år sedan men ännu idag har jag en del svackor, speciellt på hösten men jag kämpar mig igenom dem med hjälp av mitt arbete, de närmaste och försöker blicka framåt.

Kom ihåg att aldrig ge upp! Det finns ett ljus i tunneln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s