ATT FÖRELÄSA GÖR IBLAND ONT

Att dela med sig av sina innersta tankar när man föreläser är ibland både skrämmande och utvecklande. Det är stor skillnad på att stå och utbilda en grupp människor jämfört med att visa sin sårbarhet och sina känslor.

Varje gång jag pratar om min bakgrund gör det ont i bröstet, samtidigt som det får mig att växa varje gång. Jag tror att många personer med samma personliga inriktning på sina föreläsningar många gånger känner igen sig och vet exakt vad jag pratar om. Ni känner säkert också igen känslan av utsatthet och ibland även det fördömande som ibland, förmodligen oftast ogrundat infinner sig.

Att väcka känslor och skapa en inre debatt bland lyssnarna är det som driver mig att dela med mig av det som ofta gör ont och har lämnat djupa spår inombords. Jag är oerhört tacksam över att jag får arbeta med det jag gör, och varje chans som ges att hjälpa någon annan är det absolut viktigaste.

När jag tänker på de hundratusentals barn och vuxna som varje år blir utsatta för mobbning och kränkande särbehandling infinner sig hundratals tankar i mitt huvud. Känslan av att kunna leva sig in i varenda en av dessa är både värdefullt i relation till förståelse inför deras situation, men är samtidigt också fruktansvärt tungt att bära på.

Många pratar om hopplösheten i ett ”krig” som inte kan vinnas. Med vad innebär egentligen att vinna i denna fråga? Tanken på att ge upp pga av att omfattningen av problemet är enormt, ogreppbart och ständigt föränderligt är ingenting som skrämmer mig. Om ALLA bara skulle ge upp skulle inga väggar alls stå kvar, och hela huset skulle rasa samman.

Alla NI som kämpar därute, ge inte upp – kampen är inte förgäves, den är bara lång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s