ATT SKRIVA EN BOK OM SITT EGET LIV

Det senaste året har jag skrivit på min bok med rubriken ” Leva eller Dö ”. I boken lyfter jag fram min egen historia och de tankar många av oss har kring uppväxt, vägval, relationsproblem samt hur man kopplat till detta som utsatt för mobbning egentligen tänker.

Min tanke med att skriva en bok handlar för mig om att bearbeta min egen historia, påminna mig själv om situationer jag befunnit mig i och varför, samt vad jag eventuellt kunde ha gjort annorlunda. Ett personligt sätt att hjälpa både mig själv och andra framåt.

Här kommer ett utdrag ur boken:

Jag öppnar ögonen och väckarklockan som jag hört så tydligt har precis passerat 3 på morgonen. De senaste timmarna har jag legat och lyssnat på hur sekundvisaren tickat högre och högre och känt stressen som växt mer och mer inom mig när jag tänkt på att jag skall tillbaka till helvetet imorgon – igen! Vill inte. Orkar inte. Dör hellre än går tillbaka till klassrummet.

– Dö. Är det bra eller dåligt? Vem skulle sakna mig egentligen?
 
Jag sätter mig upp i sängen och funderar, nej snarare viskar jag till mig själv: det är dags att ta ett beslut – vill du leva eller dö? Ett par sekunder senare har jag tagit mitt beslut, jag vill inte stanna kvar i helvetet. Jag är redo att ta mitt liv. Men hur? Tabletter? Hoppa framför tåget? Nej tåget är ingen bra idè, det skulle jag inte våga, eller? Timmarna går snabbt och det som egentligen var flera timmar, känns nu som sekunder när väckarklockan plötsligt ringer högt. Det är dags att gå upp till ytterligare en dag i helvetet. Nej inte idag.
 
Denna dagen går jag inte till skolan. Jag stannar istället hemma och planerar att ta mitt eget liv. Dagen innan jag fyller 12 år….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s