SKALL ANSVARIGA PÅ SKOLOR BEHÖVA POLISANMÄLAS FÖR ATT TA ANSVAR I MOBBNINGSFRÅGOR?

Skola i Norrtälje anmäls för tjänstefel

En skola i kommunen har för några dagar sedan anmälts till polisen. Anmälaren som är en anhörig till den elev som varit utsatt menar att skolan inte har gjort tillräckligt för att motverka mobbning av eleven.

 

Enligt anmälan ska eleven ha varit utsatt för mobbning under flera års tid utan att skolan ska ha tagit tag i problemet. Det brott som skolan därför är anmält för är helt enkelt tjänstefel.  Ansvariga hos Norrtälje polisen säger att ett sådant här fall aldrig tidigare ha inkommit, men att de skall undersöka det närmare….

Enligt mina undersökningar verkar det extremt svårt att få någon fälld för tjänstefel. Under 2014 anmäldes hela 7 720 fall av tjänstefel varav endast 12 ledde till fällande domar visar statistik från Brottsförebyggande rådet.

Som vi vet anmäls vanligtvis mobbningsärenden till Skolinspektionens Barn- och elevombud som utreder kränkande behandlingar.

Min stora fråga är då – Fungerar anmälan till BO eller kommun så dåligt så att anhöriga känner sig tvingade att koppla in fler och nya myndigheter vars huvudfokus inte ligger inom dessa områden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s