VUXNA SOM MOBBAR VUXNA

Att mobbas på jobbet, att dagligen kränkas på sin arbetsplats, kan ge skador liknande dem krigsoffer bär på. Det berättar Per Borgå, överläkare i psykiatri, som studerat psykiska trauman i samband med mobbning på arbetet. Mobbade kan drabbas av porttraumatiskt stressyndrom. Det kan bland annat innebära att de förlorar intresset för sådant de förut ansett viktigt, de är ständigt uttröttade men har svårt att sova, de drar sig undan sociala kontakter. Ofta är det karaktärsfasta personer som står upp för viktiga frågor, och för vilka jobbet betyder mycket som drabbas, berättar Per Borgå.

Se fördraget genom att klicka här:

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s