VIKTIGT ATT VI VÅGAR PRATA OM SJÄLVMORD

Antalet självmord i Sverige har gått ner kraftigt sedan 80-talet, men bland unga har minskningen inte följt den i övrigt nedåtgående trenden. Och fortfarande ligger antalet självmord per år på omkring 1500 personer. För att kunna komma tillrätta med problemet måste vi börja våga prata öppet om psykisk ohälsa.

Alla är så förskräckligt rädda att prata om det. Och det är på alla nivåer i samhället, både när det gäller de mellanmänskliga kontakterna med vänskapskretsen eller släkten. Men även inom psykiatri och skola och andra områden där man bör kunna ta i de här frågorna. Våga fråga och våga lägga sig i varandras liv, det är det absolut viktigaste.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s