FÖRELÄSNINGAR

INTRODUKTION

I hela sitt liv har Christian kämpat med sitt förflutna och hans många år som mobbad i skolan. Tankarna på hur han byggt upp en fasad, ljugit och skyddat sig själv genom åren har påverkat både han själv, hans omgivning och hans relationer – både som barn och som vuxen.

Christian har alltid valt sin egen väg och inte velat följa någon annan, vilket tyvärr ofta lett till att mycket av det som man kanske borde ha uppnått när man är 36 år inte har hänt.

Trots hans historia har han inte gett upp. Christian har en gedigen bakgrund inom event, reklam – och försäljningsbranschen. Både som egen företagare och som anställd. Efter att ha lämnat det bakom sig har han de senaste åren dagligen arbetat med mobbning och dess effekter. Han tror på att människor kan förändras, han tror på att alla människor är lika mycket värda och att alla är värda en andra chans.

Christian tror däremot inte att de gamla metoderna för att minska och förhindra mobbning fungerar längre. Han förespråkar nya tankebanor, ny teknik, metoder, verktyg och kommunikation som väcker känslor och tankar att ta med sig hem.

Tillsammans är och kan vi skapa förändringen!

#1 LEVA ELLER DÖ?

Under denna föreläsning lyfter Christian fram sin egen livshistoria och vilka effekter den haft på honom genom livet, hur samhället och systemet sviker och hur hans historia påverkar honom än idag. Han väcker tankar och är inte rädd för att provocera.

– ”Jag har flyttat 16 gånger, jag har 2 barn med 2 olika kvinnor, jag har en dotter jag aldrig har träffat och jag har misslyckats fler gånger än jag kan räkna till. Jag har missbrukat både alkohol och droger, men framförallt har jag missbrukat mig själv och andra. Till slut kom jag till den dagen då jag bestämde mig för att nu får det vara nog. Nu är det över. Nu orkar jag inte längre. Jag kom till gränsen där det bara fanns två alternativ kvar: Leva eller dö.”

Christian delar öppen hjärtligt och innerligt med sig av sina erfarenheter och berättar om sin uppväxt och skolgång, att hitta sin väg och våga tro på sig själv. Genom att blanda livserfarenhet, humor och allvar för att få publiken att vara delaktig i samtalet får publiken ta del av en sann historia som ger en rejäl tankeställare.

Lyssna till en livshistoria och hur mobbning ger skador för livet, men att det också finns en väg ut där alla kan hjälpa varandra!

( 60 min )

 #2 SLUTA

För att vi skall kunna ta oss vidare och angripa ett problem som förändras och ”moderniseras” måste vi våga pröva nya metoder och vägar för att motverka mobbning. Hur påverkar teknikens utveckling mobbning? Hur viktig är egentligen statistiken? Varför minskar inte antalet mobbade barn och ungdomar vid de rapporter som görs år efter år?

En föreläsning om att ifrågasätta och påvisa att vi måste våga testa nya metoder och granska de åtgärdsprogram som existerar idag, och varför de inte hjälper? Varför fokuserar vi inte mer på mobbare? Varför görs det inte större insatser för att motverka vuxenmobbning? 60 minuter om att våga ställa krav och att ta ansvar för och inför varandra!

( 60 min )

Två föreläsningar som främst rör sig om att våga prata känslor, våga säga nej och våga säga ja samt ifrågasätta det arbete kring att motverka mobbning som görs idag. Vikten av att göra sin röst hörd och de konsekvenser som kan uppstå när man blir utsatt för mobbning som barn eller vuxen. Det rådande tabut att man inte får visa sina känslor har fått allt för stor inverkan på samhället och måste förändras. Tydliga spår visar att människor som inte lyfter på locket och vågar prata, diskutera och öppet visa sina känslor till slut hamnar i en situation där allt brister. I längden leder detta till att man har lättare att prata genom knytnävsslag än att sätta sig ner vid ett bord och lösa konflikter på ett civiliserat sätt. Föreläsningen är uppbyggd som ett intimt och närgånget samtal från en kille som fick lära sig den hårda vägen. Christian delar med sig av sina misstag, sin rädsla och den känslan som infinner sig när man har en tuff historia bakom sig. Under föreläsningen förs också en öppen dialog med publiken om hur de påverkas av de tuffare klimatet som råder i skolor och på arbetsplatser.

MÅLSÄTTNING

Målet är att alla ska få en annan bild av mobbning, utanförskap, dess effekter och bli mer motiverade att själva vara med och påverka och förändra. Vi har alla oavsett ålder, arbetsbefattning, kön, politisk åsikt eller sexuell läggning ett ansvar att se till att inga människor i vår omgivning far illa. Gör just DU vad du kan idag, eller skulle du kanske kunna göra mer?

KOSTNADER

#Leva eller Dö eller #Sluta

Stockholm                    5 000 SEK

Övriga Sverige            10 000 SEK + ev. resa & boende

För bokning eller andra frågor vänligen kontakta mig via:christian@makeachange.se eller via mobil 0768-788598

REFERENSER

”En mycket viktig föreläsning om vuxenmobbning. Eftersom Christian delar med sig av sina personliga erfarenheter på ett naturligt och trovärdigt sätt gör han det enklare att pratat om detta känsliga ämne. Det märks att han har ett stort och ärligt engagemang och är mycket kunnig i ämnet”

Eva Wallin, Utbildningsadminstratör  – Finansförbundet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mina personliga tankar

%d bloggare gillar detta: