Videoklipp

VUXNA SOM MOBBAR VUXNA

Att mobbas på jobbet, att dagligen kränkas på sin arbetsplats, kan ge skador liknande dem krigsoffer bär på. Det berättar Per Borgå, överläkare i psykiatri, som studerat psykiska trauman i samband med mobbning på arbetet. Mobbade kan drabbas av porttraumatiskt stressyndrom. Det kan bland annat innebära att de förlorar intresset för sådant de förut ansett viktigt, de är ständigt uttröttade men har svårt att sova, de drar sig undan sociala kontakter. Ofta är det karaktärsfasta personer som står upp för viktiga frågor, och för vilka jobbet betyder mycket som drabbas, berättar Per Borgå.

Se fördraget genom att klicka här:

 

 

1000 FÖLJARE

För varje dag som går så händer det saker kring Make a Change. Vi nådde precis första milstolpen som man brukar kalla det på Facebook.

Jag blir både glad och stolt över att så många vill följa vårt arbete. Mycket spännande saker kommer att hända i början av nästa år, och jag kan knappt vänta med att få dela med mig.

Hoppas ni har en underbar lördag vart ni än befinner er ❤️

EN MOBBARES BEKÄNNELSE

Siavosh Derakhti är en person som många av er säkert sett i media senaste året. Han är den förste Raol Wallenberg pristagaren och grundare av UMAF.

I samband med #sluta kampanjen var Siavosh en av de personer som gav mobbaren ett ansikte. En berättelse som jag känner igen i många andra jag stöter på varje vecka. En historia om att inte synas eller bemötas av frågan – ”Hur mår du?”

Filmen är producerad av Happyphant Production AB​ Regi: Christian Nordenström Foto: Roy Rossovich​ Klipp: Johan Lindvall​ Exekutiv Producent: Andreas Alfredsson​

FILMSERIEN #sluta

Förra året planerades en stor gala i Norrköping till förmån för arbetet mot mobbning. I samband med detta producerade Open Water Events i samarbete med Happyphant Production en serie kortfilmer om personliga erfarenheter kring ämnet.

För er som inte har sett filmerna tidigare tänkte jag dela med mig av alla filmer här igen på bloggen. Först ut i serien var skådespelerskan och min käre vän Malin Arvidsson.

Filmen är producerad av Happyphant Production AB Regi: Christian Nordenström, Foto: Roy Rossovich, Klipp: Johan Lindvall, Exekutiv Producent: Andreas Alfredsson